تفاوت نئوپان با ام دی اف

تعداد بازدید: 163| 0| 1401/ 03 /08
تفاوت نئوپان با ام دی اف

معمولاً افرادی که می‌خواهند دکوراسیون، کمد دیواری و کابینت‌های آشپزخانه خود را نصب و یا تعویض کنند، ممکن است از خود سوال کنند که بهتر است از جنس ام دی اف استفاده کنند یا نئوپان؟ و یا اینکه نئوپان و ام دی اف چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ و هر کدام از آن‌ها چه مزایا و معایبی دارند؟ از آنجایی که تفاوت نئوپان با ام دی اف از جهت قیمت و کیفیت زیاد است، می‌تواند تفاوت زیادی در محصول نهایی ایجاد کند و عدم توجه به این تفاوت می‌تواند دردسرهای زیادی در هنگام استفاده برای مصرف‌کننده ایجاد کند. در این مقاله به صورت خلاصه به این موضوع پرداخته‌ایم. جهت خرید نئوپان و خرید ام دی اف روی لینک‌ها کلیک کنید.

تفاوت نئوپان با ام دی اف

نئوپان چیست ؟

به طور کلی نئوپان از خرده چوب‌ها، تراشه‌های چوب بری و یا خاک اره به همراه چسب ساخته می‌شود. در واقع می‌توان گفت نئوپان یک فراورده کامپوزیتی است که از صنایع بازیافت چوب به حساب می‌آید. هنگام استفاده کردن و بهره‌برداری از چوب درختان، ضایعاتی به دست می‌آید که این ضایعات را برای مصارف دیگر به خرده‌چوب تبدیل می‌کنند و سپس خرده‌چوب‌ها در طی فرایندی خاص، رطوبت‌گیری می‌شوند و به وسیله چسب به یکدیگر چسبیده و به وسیله دستگاه پرس تحت‌فشار قرار می‌گیرند و به نئوپان تبدیل می‌شوند. برای اینکه نئوپان‌ها بتوانند در برابر حرارت، آب، پوسیدگی و... مقاومت داشته باشند، در فرایند ساخت آن‌ها از مواد شیمیایی مختلفی مانند وکس و رنگ استفاده می‌شود. برای اولین بار در سراسر جهان، نئوپان‌ها در سال ۱۸۸۷ توسط کشور آلمان ساخته شدند. درست است که در طی این چندین سال تغییر خیلی عظیمی روی نئوپان‌ها صورت نگرفته، اما در حال حاضر شرکت‌های تولید کننده نئوپان توانستنه‌اند روکش‌های ام دی اف را روی سطح نئوپان‌ها قرار دهند.

از مزایای نئوپان‌ها می‌توان به هزینه کم، وزن سبک، استحکام نسبتاً بالا، مقاومت در برابر گرما، ضد آب بودن و... اشاره کرد. با توجه به اینکه نئوپان ها استحکام نسبتا کمی دارند؛ بنابراین باید از قرار دادن اجسام بسیار سنگین روی آن‌ها خودداری کنید. همچنین از آنجایی که نئوپان‌ها عمر نسبتاً کمی دارند؛ بنابراین اگر پس از مدتی از آن‌ها استفاده نشود ممکن است دچار پوسیدگی شوند. نئوپان‌ها در برابر حشرات و حیوانات جونده دچار ضعف هستند به طوری که می‌توانند مکان بسیار مناسبی برای تخم‌گذاری حشرات و سوسک‌ها باشند‌.

نئوپان چیست

ام دی اف چیست ؟

ام دی اف به معنی تخت‌هایی با چگالی بالا است. در واقع ام دی اف‌ها یک کامپوزیت چوبی هستند که از فیبرهای چوبی تشکیل می‌شوند. در ساخت ام دی اف رگه‌ها و بافت‌های چوب به کار می‌رود که باعث طبیعی‌تر شدن آن‌ها می‌شود. در طی فرایند ساخت ام دی اف از محصولات مختلفی مانند چسب، فیبر و گرما استفاده می‌شود. این عوامل به کمک یکدیگر باعث می‌شوند تا تخته‌های ام دی اف استحکام بالایی داشته باشند. برای ساخت ورق ام دی اف، هم از چوب سخت و هم از چوب نرم استفاده می‌شود. خمیر ام دی اف باید فرآیندهای بسیار پیچیده را طی کند تا در نهایت به مغز ام دی اف تبدیل شود؛ بنابراین به طور کلی می‌توان گفت فرایند ساخت ام دی اف ۶۳ مرحله دارد، اما فرایند ساخت نئوپان تنها ۷ مرحله دارد. برای اولین بار ام دی اف توسط مهندسان آمریکایی طراحی و تولید شد و امروزه در سراسر جهان قابل دسترسی است. از جمله فواید ام دی اف می‌توان به هزینه کم، برش خوری آسان، رنگ‌پذیری آسان، داشتن سطح صاف و بدون تراش، عمر طولانی و دارا بودن استحکام بیشتر نسبت به نئوپان، مشخص نبودن هیچ‌گونه بافت چوب در آن، مقاومت در برابر گرما، ضربه، خط و خش، ساییدگی و... اشاره کرد. تنها عیبی که می‌توان به ام دی اف‌ها گرفت این است که چون چگالی نسبتاً بالایی دارند بنابراین وزن آن‌ها نیز سنگین است.

ام دی اف چیست

ام دی اف و نئوپان چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

از آنجایی که نئوپان از خرده چوب ساخته می‌شود؛ بنابراین می‌توان گفت ام دی اف‌ها دارای سطح یکنواخت‌تری هستند و از لبه‌های یکدست‌تری برخوردار هستند که باعث زیبایی بیشتر آن‌ها می‌شود. همچنین محصول نهایی که در کارخانه‌های ام دی اف تولید می‌شود می‌تواند طرح دار باشد یا به صورت صاف و یا حتی با رگه‌های طرح چوب تزیین شود. از آنجایی که ام دی اف ساختار یکنواختی دارد بنابراین هنگام برشکاری احتمال خراب شدن آن‌ بسیار پایین‌تر از نئوپان‌ است. همچنین می‌توان ام دی اف‌ها را به راحتی رنگ کرد و یا روی سطح آن‌ها روکش قرارداد، در حالی که نمی‌توان این امکانات و قابلیت‌ها را به راحتی روی نئوپان‌ها اجرا کرد.

تفاوت دیگری که ورق‌های ام دی اف با نئوپان دارند این است که طول عمر بیشتری دارند و در برابر پیچ‌خوردگی، خمیدگی و تغییر شکل دادن بیشتری دارند. از آنجایی که می‌توان ام دی اف‌ها را با بر خلاف نئوپان‌ها در ضخامت پایین‌تری مانند ۲.۵ میلی‌متر نیز تولید کرد؛ بنابراین می‌توان از آن‌ها در کاربردهایی مانند ساخت پنل، چهارچوب در، صنعت کف سازی، اسباب بازی‌‌ها، تیغه‌ی مدارهای برقی، قسمت‌های داخلی وسایل نقلیه، صفحه‌های پشتی کابینت‌ها و... استفاده کرد. از ام دی اف‌های ضخیم می‌توان برای ساخت مبلمان، کابینت و اثاثیه استفاده کرد و در صنایعی مانند ساختمان‌سازی نیز به کار برد. به طور کلی از آنجایی که ام دی اف نسبت به نئوپان از مقاومت و امکانات بیشتری برخوردار هست؛ بنابراین انتخاب اول بسیاری از مشتریان به شمار می‌رود.

تفاوت نئوپان و ام دی اف

چطور می‌توان ام دی اف را از نئوپان تشخیص داد ؟

به طور معمول هنگامی که می‌خواهند یک کابینت باکیفیت را معرفی کنند اصطلاح می‌گویند که جنس کابینت ام دی اف است. البته این اصطلاح می‌تواند برای تمام کابینت‌های چوبی نیز به کار برده شود، اما به طور کلی کابینت‌ها در دو نوع فلزی و چوبی ساخته می‌شوند و به دلیل اینکه کابینت‌های فلزی ظاهر زیبایی ندارند و نسبت به کابینت‌های چوبی قدیمی‌تر هستند؛ بنابراین در حال حاضر در خانه‌های معدودی از کابینت فلزی استفاده می‌شود. در ساخت کابینت‌های چوبی از ام دی اف و نئوپان استفاده می‌شود.

یکی از راه‌های تشخیص نئوپان از ام دی اف ضخامت ورق‌ها است. به طور معمول نئوپان‌ها ضخامت بسیار کمتری دارند و نازک هستند؛ بنابراین اگر شما گوشه‌ای از درب‌های کابینت را ببینید که رنگ ندارد به راحتی می‌توانید از چوب خام آن‌ها تشخیص دهید که این کابینت از نئوپان ساخته شده است. از آنجایی که نئوپان قیمت بسیار پایین‌تری نسبت به ورق‌های ام دی اف دارد؛ بنابراین در کابینت‌هایی که نسبتاً ارزان هستند به فراوانی یافت می‌شود. اگر شما می‌خواهید از کابینت‌های ام دی اف بهره‌مند شوید لازم است تا حتماً مشخصات آن را بررسی کنید. یکی دیگر از راه‌های تشخیص ام دی اف از نئوپان طرح و رنگ آن‌ها است به طوری که اگر کابینتی با طرح و رنگ متنوع دیدید، به احتمال زیاد این کابینت از ام دی اف ساخته شده است زیرا نئوپان‌ها برخلاف ام دی اف‌ها از طرح و رنگ متنوعی برخوردار نیستند.

اشتراک گذاری در:
نظرات 0
نام
ایمیل
نظر
مقالات مرتبط