تفاوت لترون و ام دی اف

تعداد بازدید: 5325| 0| 1400/ 11 /04
تفاوت لترون و ام دی اف

استفاده از ام دی اف با لترون در دکوراسیون داخلی بواسطه زیبایی چشم گیری که در عین اقتصادی بودن دارند، حس و حال محیط را با کمترین هزینه به بهترین شکل دستخوش تغییر می‌کند و آرامش خاصی را به فضا هدیه می بخشد. 

ام دی اف و لترون هردو از فرآورده های پرطرفدار بازار هستند و انتخاب مناسب میان این دو گزینه همواره جز چالش هایی بوده که به راهنمایی افراد باتجربه تر احتیاج دارد. در این مطلب از بین متریال های متفاوتی که برای ساخت و طراحی خانه ها و سازه های متفاوت استفاده می شود، سعی می‌کنیم به توضیح دو مورد پرکاربرد محصولات چوبی یعنی ام دی اف و لترون بپردازیم و تفاوت ام دی اف و لترون را توضیح دهیم.

چرا دانستن تفاوت لترون و ام دی اف مهم است؟

قطعا با در نظر گرفتن تفاوت ام دی اف و لترون و دانستن نکاتی مانند تفاوت قیمت لترون با ام دی اف انتخاب بهتر و مناسب تری هنگام خرید خواهید داشت. درک تفاوت های این دو حتی در مواردی به تشخیص راحت تر محصول کمک کرده و خیالتان را در نهایت از نتیجه کار راحت می‌کند.

فرق کابینت لترون با ام دی اف

فرق چوب لترون و ام دی اف در چیست؟

قبل از اینکه به تفاوت لترون و ام دی اف بپردازیم بهتر است ابتدا ام دی اف و لترون را بصورت جداگانه تعریف کنیم.

ام دی اف چیست؟

ام دی اف (MDF) مخفف Medium Dencity Fibernation است. این محصول بصورت فشرده از ضایعات چوب تهیه می‌شود و از مقاومت زیادی در مقابل رطوبت برخوردار است. ام دی اف از ترکیب الیاف لینگوسلولزی با رزین های مصنوعی یا انواع چسب به شکل پانل تولید و عرضه می گردد. پانل های ام اد اف در دانسیته 496 تا 801 کیلو گرم بر مترمکعب (50-31 پوند بر فوت مکعب) بصورت پرس داغ فشرده می شوند و چسبندگی داخلی آن به وسیله رزین مصنوعی و سایر چسب های آلی حاصل می شود . از معروفترین روکش های MDF می توان به PVC ، VINILIUM، HPL و فرمیکا اشاره کرد. در مقاله "انواع کابینت ام دی اف" به صورت کامل به کابینت‌های MDF پرداختیم.

مزایای ام دی اف

بدیهی است همه صاحب خانه ها به دنبال جایگزینی ارزان تر برای چوب طبیعی هستند که در عین زیبایی ، استحکام و مقاومت، قیمت مناسب تری داشته باشد. از لحاظ هزینه شک نکنید که صفحات و کابینت های ام دی اف بسیار ارزانتر از چوب طبیعی هستند و با نگهداری مناسب می توانند سالها عمر کنند و دوام زیادی داشته باشند . ام دی اف نسبت به سایر چوب های مهندسی شده مزایای دیگری نیز دارد که از آن یک گزینه معقول و برجسته میسازد. از جمله :

فرق چوب لترون با ا م دی اف

مقاومت در برابر سایش و فرسودگی

شاید اصلی ترین علتی که از MDF به عنوان پانل درها و کابینت ها استفاده می‌شود مقاومت آنها در برابر سایش و فرسودگی است، چرا که ام دی اف بر خلاف چوب های سخت، خیلی تحت تاثیر دما و رطوبت استهلاک نداشته و تغییر شکل نمی‌دهند‌.

سطوح صاف و یکدست

ام دی اف محصولی است که از ذرات ریزی ساخته شده و دانه های بزرگ مانند چوب های طبیعی ندارد. از این جهت پس از رنگ شدن یکدست تر به نظر می‌رسد.

مقاومت فوق العاده در برابر آب

ام دی اف مقاومت فوق العاده ای در برابر آب دارد، تا جایی که بعضی از صفحات MDF طوری طراحی شده اند که از آن ها برای ساخت کابینت‌های حمام استفاده می‌شود. از دیگر مزیت ها و کارکرد آن سرعت بالا در فرآیند اجرا و پیاده سازی این محصولات می باشد.

معایب ام دی اف

درب‌های کابینت ام دی اف مقاومت کمی در برابر درجه حرارت بالا دارند.

در مقایسه با چوب یا تخته سه لا، استحکام کمتری داشته و محصول ضعیف تری به شمار می رود.

اگر خاطرتان باشد از ذرات ریز ام دی اف به عنوان مزیت یاد کردیم اما همین ذرات ریز در برخی شرایط ممکن است برای نگه داشتن پیچ ها عملکرد عالی نداشته باشند.

فرآیند صحیح ساخت ام دی اف نکته مهمی در بحث کیفیت ام دی اف است چراکه اگر به درستی اجرا نشود ام دی اف را در برابر آب بسیار آسیب پذیر می‌‎کند.

تعمیر کردن ام دی اف کاری بس دشوار است در نتیجه باید خیلی مراقب خراشیده شدن یا شکسته شدن آن باشید.

در بین تمامی سازه ها و محصولات چوبی، ام دی اف به دلیل وجود گازهای موجود در چسب و فرمالدهید بیشترین خطر ابتلا به سرطان و بیماری های تنفسی نظیر آسم را دارد.

کاربرد ام دی اف

به طور کلی امروزه کاربرد ام دی اف خام در مقایسه با گذشته بسیار گسترده تر شده است. در حال حاضر بسیاری از تولید کنندگان و سازندگان وسایل و لوازم چوبی به علت قیمت مناسب و استحکام و دوام بالای این محصول از آن به طور گسترده در صنعت دکوراسیون استفاده می‌کنند. 

از سوی دیگر خاصیت ارتجاع پذیری و منعطف بودن، دامنه وسیع تراکم و چگالی مناسب ورقه های خام ویژگی های خاصی به این محصول بخشیده که آنرا برای استفاده در صنایع کابینت سازی در تنوع و رنگ های مختلف، ساخت و تولید انواع و اقسام مبلمان و سرویس خواب اداری و... مناسب کرده است. از دیگر موارد مهم کاربرد ام دی اف خام، استفاده از این محصول در اداره ها بصورت قفسه های چوبی، میزهای اداری و پارتیشن می باشد. پوشش های دیواری، دیوارکوب، سقف های کاذب و کفپوش از دیگر موارد کارکرد آن تلقی می شود.

فرق ورق لترون با ام دی اف

لترون چیست؟

لترون (Letron) نئوپان روکش شده یا نئوپان ملامینه است که در سال ۱۹۶۳ میلادی توسط یک شرکت آلمانی فعال در صنعت کاغذ اختراع شد و با سرعت در صنعت مبلمان و چوب جایگاه خود را پیدا کرد. امروزه لترون بالاترین میزان مصرف را در بین انواع روکش های چوبی دارد.

جالب است بدانید لترون نام يكي از توليد كنندگان مشهور اين نوع روكش است كه مصطلح شده و امروزه با نام اين شركت خوانده مي‌شود. برای آشنایی بیشتر مقاله "انواع کابینت ملامینه" را مطالعه کنید.

انواع لترون

لترون با روکش کاغذی

 که از کیفیت مناسبی برخوردار بوده و فقط برای پوشش ورق خام لترون استفاده می شود.

لترون با روکش ملامینه

در سطح جهان روکش ملامینه بیشترین و وسیع ترین دامنه مصرف را در بین انواع روکش دارد.

مزایای لترون

ارزان بودن لترون می‌تواند مزیتی باشد که در کنار استحکام و تنوع به مشتری بابت انتخابش اطمینان خاطر بدهد. لترون از محصولات با ارزش اقتصادی بالا است که از خرده چوب در سه سایز ریز، متوسط و درشت تولید شده و مهم تر از همه استحکام بهتری در مقایسه با ام دی اف دارد. به صورتی‌که اگر شیئی به آن پیچ شود از ام دی اف محکم تر آن را نگه می دارد.

معایب لترون

داشتن روکش ضعیف

مقاومت کم در برابر آب و رطوبت

استحکام کم و آسیب پذیر در برابر صدمات فیزیکی و خط و خش

حساسیت نسبت به حرارت و خرابی زود هنگام

نکته دیگر این است که ذات کاغذی این روکش جذب لکه ها را ساده تر و تمیز کردن آنها را سخت تر می کند. از دیگر عیب های مهم طرح و سبک آن هاست که قدیمی و دمده شده و به همین خاطر حتی با وجود قیمت مناسب متقاضی آن کاهش یافته است.

تفاوت ورق ام دی اف و لترون

از تعریف لترون متوجه شدیم که لترون متشکل از نئوپان است. ورق ام دی اف از نئوپان سنگین تر است و به علت مقاومت بالایی که نسبت به تئوپان دارد دیرتر می‌شکند و در برخورد با رطوبت دیرتر تغییر شکل می‌دهد. دقت کنید برخی تفاوت های ورق لترون و ام دی اف از نظر ظاهری نیز قابل تشخیص اند و فقط با مقایسه شکل این دو محصول قابل حدس اند َ. در هرصورت به نکات زیر می‌توانید توجه ویژه داشته باشید !

ورق ام دی اف نسبت به رطوبت مقاوم تر است.  که این مورد مهمترین تفاوت ورق ام دی اف و لترون می‌باشد.

ام دی اف از ورق لترون گران تر است.

ام دی اف دیرتر لکه می‌شود.

مقاومت در مقابل هرز شدن اتصالات داخلی در ورق ام دی اف بیشتر است.

ابزارخوری ام دی اف از لترون بالاتر است.

ام دی اف مقاومت بیشتری به تابیدگی بر اثر دمای بالا دارد.

ورق های ام دی اف تراکم بیشتری از لترون دارند و مقاوم ترند.

همانطور که در تعریف گفتیم، لترون برعکس ام دی اف خرده های چوب بزرگتری دارد ولی چون دارای روکش است تشخیص آن از ام دی اف اندکی سخت می شود. برای تشخیص تفاوت ام دی اف و لترون در کابینت قسمت لولا را چک کنید و یا قبل از نصب کابینت بدنه را ببینید و جنس را تشخیص دهید .

تفاوت قیمت ام دی اف و لترون:

تفاوت قیمت ام دی اف و لترون

شاید برایتان سوال شده که با این همه خصوصیات خوب ورق های ام دی اف، چرا میزان مصرف ورق‌های لترون بالاتراست؟ تنها دلیل تفاوت قیمت ام دی اف و لترون است. ورق های لترون ۴۰ درصد ارزان‌ترهستند و به همین دلیل متقاضی بیشتری دارند .

مزیت های استفاده از لترون به جای ام دی اف

لترون عموماً با خرده چوب ساخته می‌شود که ضایعات بسیار کمی دارد.

درصورتی‌که از بست و پیچ استفاده می‌کنید می‌توانیم بگوییم مقاومت لترون نسبت به ام دی اف می‌تواند بیشتر باشد.

قیمت تمام‌شده چوب‌های لترونی نسبت به چوب‌های ام دی افی بسیار مقرون ‌به‌ صرفه تراست.

سخن پایانی

ما در این مقاله سعی کردیم هرچند کوتاه شما را با تفاوت چوب لترون و ام دی اف آشنا کنیم و فاکتورهای مهم را با شما درمیان بگذاریم ولی در نهایت این شما هستید که باید با توجه به شرایط و سبک و سیاق خودتان بهترین انتخاب را داشته باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و اطمینان از انتخاب خود می‌توانید از کارشناسان ما در سایت پومونوکس به نشانی pomonux.com کمک بگیرید و سوالات خود را با آنها مطرح کنید.

اشتراک گذاری در:
نظرات 0
نام
ایمیل
نظر
مقالات مرتبط