تفاوت کابینت پلی گلاس و های گلاس چیست؟ این پرسش بسیاری از کسانی است که این روزها درپی انتخاب کابینتی مناسب برای آشپزخانهی خود هستند. هنگام انتخاب کابینتهای آشپزخانه، انتخابهای گوناگونی پیش روی ماست. سبکهای موجود برای درهای کابینت، نوع چوب و رنگهای موجود، انتخاب را برای هر بینندهای دشوار کرده است.
انتخاب درهای کابینت، مرحلهای بسیار مهم است؛ زیرا شکل و سبک کابینت، در ظاهر آشپزخانه و خانه شما، کلیدیترین نقش را دارد. یک انتخاب خوب میتواند افزون بر زیبایی و دلبازی خانه، ماندگاری و دوام بالایی را در آینده داشته باشد. در حال حاضر، دو نمونه از بادوامترین انواع کابینتهای موجود در بازار، کابینت های گلاس و کابینت پلی گلاس هستند. حال باید دید تفاوت کابینت پلی گلاس و های گلاس چیست؟ هر کدام چه ویژگیها و چه مزیتهایی دارند؟ در این مقاله، قصد داریم با بررسی پاسخ این پرسشها، شما را برای انتخابی درست یاری کنیم.
کابینت های گلاس چیست؟
کابینت های گلاس، معمولاً از جنس ام دی اف هستند و سپس با روکشی از پلیاستر یا وینیل پوشیده میشوند. پس اگر میپرسید تفاوت کابینت پلی گلاس و های گلاس چیست، بهتر است بدانید این روکش باعث میشود که چوب، جلوهای صاف و براق داشته باشد. این کابینتها میتوانند در رنگهای گوناگونی ساخته شوند. روکشهای وینیل بر روی درهای کابینت به آنها جلوهای مدرن میدهد. نوارهای مخصوصی نیز اطراف کابینت کشیده میشوند و ظاهری جذاب و شیک به آن میبخشند.
گوشههای کابینت های گلاس بهصورت گرد ساخته میشود که این موضوع نیز علاوه بر ایجاد حس و حالی مدرن در آشپزخانه شما، هنگام بازی برای کودکان نیز ایمنتر است. یکی از مهمترین نکات در تفاوت کابینت پلی گلاس و های گلاس ، هزینه کابینت های گلاس است که بهطور معمول، هزینههای مناسب و معقولتری دارند.
برای خرید ورق های هایگلاس روی لینک کلیک فرمایید.
کابینت پلی گلاس چیست؟
حال برای درک بهتر تفاوت کابینت پلی گلاس و های گلاس ، بد نیست به ویژگیهای کابینت پلی گلاس هم اشارهکنیم.
چوب اصلی سازنده در کابینت های گلاس از الیاف کاج یا ام دی اف ساخته شده که دو طرف آن را یک لایه ملامینی در بر گرفته است. سپس در تزئین این تخته دو روی ملامینی، از روکش ورقههای پلیاستر شفاف استفاده میشود. ورقههای پلیاستر، افزون بر اینکه ظاهری بسیار براق به چوب میبخشند، در برابر خراش خوردن و آب نیز مقاومت بالایی دارند.
ضخامت نهایی این تختهها حدود نوزده میلیمتر است. رنگ تخته ملامینی، ظاهر نهایی تخته را تعیین میکند. درنهایت، یک فویل PET روی پنل چوبی استفاده میشود. این فویل نسبت به اشعه ماوراءبنفش و ضربه و سایش مقاوم است و احتمال آسیب دیدن چوب را کمتر میکند. در حالت کلی، کابینت پلی گلاس، مقاومت بسیار بالایی در برابر هرگونه خراش، ساییدگی و نفوذ آب دارد و یکی از مزیتهای بزرگ آن، مقاومت بالا نسبت به حرارت است.
همچنین ام دی اف پلی گلاس نسبت به مواد شوینده و اسیدی نیز مقاومت دارد. بنابراین، در صورت برخورد اتفاقی این مواد با سطح چوب، کمتر نگرانی ایجاد میکند. خوب شاید همین مقدار برای ارزیابی تفاوت کابینت پلی گلاس و های گلاس کافی باشد، اما اجازه دهید درباره جنس این کابینتها نیز اطلاعاتی در اختیارتان بگذاریم.
برای خرید ورق های پلی گلاس روی لینک کلیک فرمایید.
تفاوت کابینت های گلاس با پلی گلاس از نظر جنس
بهطورکلی میتوان گفت که تمام انواع کابینت های گلاس از چوب ام دی اف ساخته میشوند، اما تفاوت کابینت پلی گلاس و های گلاس در مرحلهی پایانی ساخت آنها است. در کابینت پلی گلاس، همان طور که قبلاً هم اشاره شد، دو طرف ام دی اف با ورقههای ملامینی پوشیده میشوند و سپس ورقهای پلیاستر بر روی آن کشیده میشود. درحالیکه در ساخت کابینت های گلاس، روکش پلکسی گلاس به کار میرود و درنهایت، لایهای پلیاستری روی آن را میپوشاند.
این لایهها سبب میشود که تفاوت کابینت پلی گلاس و های گلاس در جنس و ظاهر آن ایجاد شود. برای مثال، کابینت پلی گلاس ازنظر ظاهری شفافتر و صیقلیتر از کابینت های گلاس به نظر میرسد. افزون بر این، هر کدام از این لایهها با توجه به خواص خود، مقاومت متفاوتی نسبت به خراش و نفوذ آب دارند. کابینت پلی گلاس، در برابر حرارت مقاوم است، اما کابینت های گلاس ممکن است در برابر حرارت دچار تغییر رنگ شود.
معایب کابینت پلی گلاس
برای بررسی معایب کابینت پلی گلاس و درک بهتر تفاوت کابینت پلی گلاس و های گلاس ، در ابتدا باید این نکته را در نظر بگیریم که هر کالایی افزون بر سودها، معایبی هم دارد. برای مثال، ظاهر براق و درخشان این کابینت، ممکن است هر بینندهای را مجذوب خود کند، اما همین موضوع شاید گاهی شما را آزار دهد؛ زیرا کابینتهای براق نسبت به کابینتهایی که ظاهری مات دارند، سریعتر لک میشوند.
افزون بر این، درهای کابینت پلی گلاس گوشههای تیز و برندهای دارند که هنگام باز و بسته کردن درها، ممکن است آسیب ایجاد کند. پس هنگام نصب، بهتر است از کابینت ساز بخواهید که گوشهها را با لایهای لاستیکی بپوشاند. یکی دیگر از معایب کابینت پلی گلاس، هزینه بالای آن نسبت به کابینت های گلاس است. همچنین به دلیل حساسیت زیاد، ساخت و نصب آن باید توسط یک کابینت ساز کار بلد انجام شود که خود هزینهای جداگانه به حساب می آید خیلی ها شاید مهمترین تفاوت کابینت پلی گلاس و های گلاس را همین نکته می دانند.
معایب کابینت های گلاس
در کنار بیان برتریهای کابینت های گلاس از نظر زیبایی و دوام، لازم است، به صورت واقعبینانه، معایب آن را نیز بررسی کنیم تا انتخابمان منطقیتر باشد. در مورد معایب این چوبها باید گفت که ورقههای ام دی اف نسبت به رطوبت بسیار حساس هستند. پس ممکن است آب از روکش پلکسی گلاس به مقدار کم نفوذ کند. باید گفت همین موضوع باعث آسیبپذیر بودن آن میشود و تفاوت کابینت پلی گلاس و های گلاس را جدیتر مینمایاند.
درنتیجه قرار گرفتن دائمی در برابر رطوبت میتواند آسیبهای جبرانناپذیری را به کابینت شما وارد کند. البته راهحلهای بسیار زیادی برای جلوگیری از این آسیبها وجود دارد که رعایت آنها هنگام ساخت و نصب کابینت میتواند تا حد زیادی از ایجاد مشکل جلوگیری کند. برای مثال، استفاده از پی وی سی برای اطراف سینک میتواند بهطور کامل راه نفوذ آب را به لایههای زیرین ببندد. همچنین آببندی درزهای برش خورده یا استفاده از صفحات ضد آب میتواند تا حد زیادی از ایجاد این مشکلات جلوگیری کند. ممکن است در قسمتهای برش خورده و گوشههای درها، تیزیهایی وجود داشته باشد که ازلحاظ ایمنی مشکلی جدی برای شما و فرزندانتان به شمار آید. ازاینرو، پوشاندن لبههای تیز با حفاظهای مخصوص میتواند ایمنی بیشتری داشته باشد.
از دیگر معایب کابینت های گلاس میتوان به لک پذیری آنها اشاره کرد. همچنین این کابینتها در برابر برخورد اجسام سخت و تیز، آسیبپذیری بیشتری دارند، ولی استفاده از انواع ورقهای مرغوب تا حد زیادی به دوام و ماندگاری آن کمک خواهد کرد.
فرق کابینت های گلاس با پلی گلاس از نظر ابزاری که در ساخت آنها استفاده میشود؟
در حالت کلی، فرق کابینت های گلاس با پلی گلاس بهصورت عمده در ورقههایی است که روی چوب را میپوشاند. پس شما از نظر ابزاری، انتخابهای نامحدودی خواهید داشت، اما باید بدانید که کابینت های گلاس نسبت به خراش و ساییدگی، حساس است و بهتر است از دستگیرههایی استفاده شود که هنگام باز و بسته شدن باعث ساییدگی چوب نشوند.
معمولاً برای کابینت های گلاس، بیشتر از دستگیرههای خطی استفاده میشود. لولاهای نوع گازور، در کابینت های گلاس استفاده بیشتری دارند. جنس این لولا از استیل است. به مرور زمان و در اثر باز و بسته شدن مکرر امکان دارد محل اتصال پیچها در چوب ساییده و گشاد شود که این موضوع، یکی از نقاط ضعف این کابینت به شمار میآید. در کابینت پلی گلاس نیز معمولاً لولای گازور آرام بند استفاده می شود، اما دستگیره آن را میتوانید به سلیقه خود انتخاب کنید.
سخن پایانی
در این مقاله، تلاش کردیم، تفاوت کابینت پلی گلاس و های گلاس را به شکلی کوتاه و مفید بیان کنیم . در این مجال، مزایا و معایب هرکدام را بهصورت جداگانه برشمردیم. کابینت های گلاس، ظاهر جذابی دارد، اما دوام آنها در برابر آب و حرارت و خراش نسبت به کابینت پلی گلاس کمتر است. بااینحال، باید گفت قیمت کابینت های گلاس در مقایسه با پلی گلاس مناسبتر است.