انواع جنس کابینت آشپزخانه

تعداد بازدید: 1974| 0| 1400/ 10 /12
انواع جنس کابینت آشپزخانه

هنگامی که صحبت از یک خانه لوکس می شود بی تردید نام آشپزخانه چون نگینی در میان یک جواهر می درخشد. شاید به همین دلیل است که چگونگی چیدمان دکوراسیون آشپزخانه در میان طراحان و کسانی که در شرف خریداری خانه جدید هستند از اهمیت بسیاری برخوردار است. اما به نظر شما مهمترین عنصر دکوراسیون آشپزخانه کدام گزینه است؟ 

شک نکنید که حدستان درست است ، طراحی کابینت آشپزخانه و انتخاب بهترین نوع از انواع جنس کابینت ، مهمترین عنصر یک دکوراسیون زیباست. انتخاب جنس، رنگ و البته ترکیب بندی کابینت ها قالب دهنده روح آشپزخانه شماست و اولین نکته ای است که چشمان بیننده را به خود جلب می کند.

اگر نگاهی به خانه های با قدمت بالاتر بیاندازیم متوجه می شویم که انواع جنس کابینت آشپزخانه اغلب به جنس چوب یا فلز محدود می شدند. امروزه اما ، به لطف پیشرفت تکنولوژی انواع متنوع‌تری از مدل‌های کابینت آشپزخانه با متریال‌های جدید در بازار وجود دارد، که به شما بسته به شرایطتان بر اساس سلیقه و یا بودجه حق انتخاب می دهد‌. 

برای داشتن بهترین انتخاب ، ما یعنی تیم پشتیبانی صنایع چوب احمدی به شما پیشنهاد می کنیم با ما همراه باشید تا در مورد انواع کابینت آشپزخانه و ویژگی‌های آن‌ها شروع به کسب اطلاعات کنید. در این مطلب سعی می کنیم به طور کامل به بحث انواع جنس کابینت و مزایا و معایب هرکدام بپردازیم تا شما را در انتخاب بهترین گزینه و هرجه زیباتر شدن آشپرخانه تان همراهی کنیم!

انواع کابینت آشپزخانه

اگر بخواهیم به صورت کلی انواع کابینت آشپزخانه را تقسیم بندی کنیم ، باید به دو سبک مدرن و کلاسیک اشاره کنیم.تقریبا تمامی مدل‌ها در بازار ایران در این دو گروه جای می گیرند. ساختار کابینت آشپزخانه در هر دو سبک کلاسیک و مدرن از دو بخش اصلی بدنه کابینت و درب کابینت  تشکیل می شود. فاکتورهایی که در تمامی کابینت‌های آشپزخانه یکسان است که در تعیین مدل خاص کابینت و زیبایی منحصر به فرد آن تاثیرگذار است.

به استثنای کابینت‌های چوب طبیعی که همه متریال تشکیل دهنده آن از چوب است ، درتمامی انواع کابینت آشپزخانه مغز درها از ام‌دی‌اف خام تشکیل می شود و تفاوت را روکش های مختلف قرار گرفته بر روی ام‌دی‌اف مشخص می کنند. در انتخاب بهترین جنس کابینت آشپزخانه باید گفت بهترین جنس بسته به شرایط شما تعریف می شود و جنسی است که با سبک دکوراسیون منزلتان و میزان بودجه ای که برای خرید کابینت در نظر گرفتید هماهنگی داشته باشد؛ چرا که با لحاظ کردن این دو مورد مهم، بازه انتخابی شما محدودتر و انتخاب‌تان راحت‌تر می‌شود .

انواع کابینت آشپزخانه

کابینت ام‌دی‌اف (MDF)

ام دی اف MDF مخفف واژه Medium Density Fiberboard است و یکی از فرآورده‌های چوبی پرکاربرد محسوب می شود. در حقیقت MDF نوعی تخته فیبر است که از خُرده چوب (در مواردی با کیفیت پایین‌تر از ساغه غلات، برنج، نیشکر و … )، چسب رزین و یک سری مواد افزودنی تشکیل شده و سپس با کمک پرس، گرما و فشار لازم برای عمل کردن چسب و ایجاد ورق ام دی اف ایجاد شده است. MDF معمولاً به‌صورت خام مصرف نمی شود بلکه آن را با استفاده از متریال‌های مختلف روکش می‌نمایند.

از آنجا که چوب ام‌دی‌اف از خرده چوب‌های مانده و ضایعات مربوط به آن، چسب رزین در فشار و حرارت بالا ساخته می‌شود ، استفاده از چوب ام دی اف در کاهش قطع درختان و حفظ محیط ‌زیست موثر است. کابینت‌های ام‌دی‌اف به دلیل قیمت مناسب ، نوع ساختاری چوب به کار رفته در آن، انعطاف‌پذیری، تنوع و ایجاد فضای صمیمی و جذاب در نمای خانه از محبوب‌ترین نوع کابینت‌ها هستند و بسیار رواج دارند.

مزایای کابینت ام دی اف

از مزایای کابینت ام دی اف قیمت مناسب آن است و همچنین دوام و مقاومت بالایی که در مقابل حرارت و رطوبت دارد. تنوع بالا، سازگاری با انواع شرایط آب و هوایی، انعطاف پذیری و عایق خوب در مقابل سروصدا از مزایای این جنس کابینت است.

معایب کابینت ام دی اف

و اگر از معایب آن حرف بزنیم می‌توان به قابلیت کم تعمیرات آن و پوسته‌پوسته شدن در صورت عدم استفاده از روکش مناسب در مقابل حرارت و شست‌وشو، اشاره کرد.

به خاطر داشته باشید بهترین زمان تمیز کردن کابینت ام‌دی‌اف سریعاً پس از آلوده شدن آن و قبل از جذب آلودگی است. انواع مدل‌های این محصول از مقاومت لازم در برابر نم و رطوبت برخوردار هستند، اما اگر می‌خواهید عمر آنها طولانی تر شود در صورت ریختن آب بر روی آن‌ها باید با دستمال آن را پاک کنید.

کابینت فلزی

کابینت فلزی

یکی دیگر از انواع جنس کابینت که قدیمی ترین و پرکاربرد ترین انواع کابینت‌ در ایران نیز به شمار می آید کابینت فلزی است

کابینت های فلزی این روزها کاربرد کم‌تری دارند و خیلی کمتر به چشم می‌خورد ، اگرهم استفاده شود بیشتر در منازل قدیمی دیده می‌شود.البته در بازار کابینت خلاقیت هایی در جهت رونق دوباره این بازار همچون کابینت فلزی طرح ام دی اف یا کابینت فلزی طرح چوب صورت گرفته است اما با توجه به پیشرفت تکنولوژی و وارد شدن انواع جنس کابینت و طرح های مختلف و متنوع به بازار کابینت سازی، کابینت های فلزی چندان مثل قبل طرفدار ندارد.

مزایای کابینت فلزی

سبک، کم هزینه، قابل اجرا در همه جا

معایب کابینت فلزی

مقاومت کم به رطوبت و زنگ زدگی، تنوع کم

معایب کابینت ممبران

کابینت ممبران

ممبران به چه معناست؟ ممبران بر گرفته شده از یک کلمه انگلیسی است که برای آن معانی مختلفی را از قبیل: غشاء ، روکش و پوسته را می توان در نظر گرفت . کابینت ممبران دارای یکی از جدیدترین طرح‌ ها و متریال هایی است که برای ساخت کابینت آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد . ممبران در انواع طرح های چوبی ، حالات براق و حتی مات تولید می شود و در واقع یک فویل پلی وینیل کلراید(PVC) است.

مزایای کابینت ممبران

یکی از مزیت های کابینت ممبران این است که تاثیر زیادی در زیبایی آشپزخانه و در کل خانه دارد و به راحتی قادر به نگهداری و جا دادن وسایل آشپزخانه می باشد . برای طراحی کابینت ممبران می توان از طرح های مدرن و کلاسیک استفاده کرد که توجه هر ببیننده ای را به خود جلب می کند.

معایب کابینت ممبران

احتمال استفاده از چسب بی کیفیت و تغییر رنگ در برابر نورخورشید

کابینت چوبی مدرن

کابینت انزو

کابینت انزو نوعی کابینت وکیوم است که جنس مغزی آن ورق MDF بوده و روی آن روکشی وکیوم شده است.

مزایای کابینت انزو

دوام نسبتا خوبی دارد و تنوع و گوناگونی رنگ آن بالا است.

معایب کابینت انزو

وزن بالا، قیمت بالا و احتمال شکستگی زیاد

کابینت طرح چوب

کابینت PVC

یکی دیگر از انواع جنس کابینت های پی وی سی هستند که جنس اصلی آنها پلاستیک فشرده شده است و دارای مزایا و معایب زیر می باشند.

مزایای کابینت PVC

کابینت های پی وی سی ضد ضربه و ضد خش هستند و طول عمر بالایی دارند . در برابر مواد اسیدی و قلیایی مقاوم بوده و از آنها می توان در بدنه، درب، اپن یا کانتر نیز استفاده کرد.

معایب کابینت های PVC

تجزیه ناپذیر بودن بزرگترین عیب این نوع جنس کابینت است.

کابینت هایگلاس

کابینت های گلاس

کابینت هایگلاس از دیگر انواع جنس کابینت به شمار می آیند که به دلیل براق بودن و سطح صیقلی طرفداران زیادی دارند و به دلیل ویژگی های خاص آن در آشپزخانه های کوچک و بدون نورگیر کاربرد فراوان دارند. در سال های اخیر انواع جدیدی از کابینت هایگلاس با نام های لمی گلاس و پلی گلاس توسط شرکت ها و کارخانجات مختلف تولید شده اند که ضعف ذاتی هایگلاس در زمینه خط و خش را تا حدود زیادی برطرف کرده است و از این نظر وضعیت بهتری دارند.

مزایای کابینت های گلاس

به دلیل ظاهر براق و جنس شیشه ای انتخاب خوبی برای آشپزخانه هایی با شرایط خاص است و تنوع خوبی در رنگ دارد. نور را منعکس می کند و شکوه و استایل مناسبی به فضاهای مدرن می دهد.

معایب کابینت های گلاس

در رنگ های تیره خط و خش کابینت به وضوح دیده می شود و براحتی با شی نوک تیز مخدوش می شود.

کابینت طرح چوب

کابینت چوبی

کابینت چوبی بسیار شیک، زیبا و نوستالژیک است و معمولا در ساختارهای کلاسیک به کار می رود. از چوب درختان گردو، افرا و بلوط در ساخت بدنه و اسکلت آن استفاده می شود و به نسبت بسیار گران قیمت محسوب می شوند. کابینت های چوبی در انواع کابینت روکش چوب و تمام چوب به بازار عرضه می شوند و مصرف کنندگان خاص خود را دارند.

مزایای کابینت چوبی

در عین زیبایی حسی از طبیعت را به خانه شما می آورد و شخصیت و کلاس تقریبا بی نظیری دارد.

معایب کابینت چوبی

ساخت آن زمانبر است و در قیاس با انواع جنس کابینت گران تر و در عین حال مقاومت آن نسبت به آب و رطوبت پایین تر است و برای تولید آن به طبیعت آسیب بسیاری وارد می شود.

کابینت ملامینه

کابینت ملامینه

ظریف ترین ، سبک ترین و مقرون به صرفه ترین روکشی است که بر روی MDF سوار می شود .این کابینت  در بازار ایران با کیفیت معقولی درست می شود و با توجه به قیمت آن بسیار پرطرفدار است. کابینت های ملامینه در برخی مدل ها برجستگی های قابل لمس و زیبایی دارند که حس سادگی را از آنها دور می کند‌‌.

مزایای کابینت ملامینه

کابینت ملامینه اقتصادی ترین نوع کابینت است که تنوع طرح و رنگ بسیار بالایی دارد و در برابر خط و خش و به طور کلی ضربه مقاوم است. روکش ملامینه نسبت به هایگلاس در برابر خط و خش و نسبت به پی وی سی در برابر نور خورشید مقاومت بالاتری دارد و لک و کثیفی را کمتر نشان می دهد.

معایت کابینت ملامینه

کابینت ملامینه شاید ارزان ترین نوع کابینت باشد اما از نظر قیمت انواع مرغوب و بی کیفیت دارد. در برخی از انواع بی کیفیت آن کابینت بوی بدی از خوب ساطع میکند و پس از مدتی اصطلاحا از ریخت می افتد و زیبایی خود را از دست می دهد. کابینت ملامینه نسبت به سایر انواع کابینت آشپزخانه مقاومت کمتری در برابر حرارت داشته و همچنین از آن نمی توانید انتظار ظاهر براق و شیک های گلاس را داشته باشید و بسیار ساده است.

جمع بندی

برای یافتن بهترین جنس کابینت خود تا می توانید ببینید و ایده بگیرید؛ ما در این مقاله سعی کردیم هرچند کوتاه شما را با انواع جنس کابینت و نام انواع کابینت هرچه بیشتر آشنا کنیم و فاکتور های مهم در زمینه انتخاب بهترین کابینت برای آشپزخانه شخصی خودتان را با شما درمیان بگذاریم. برای کسب اطلاعات بیشتر و اطمینان از انتخاب خود می توانید از کارشناسان ما در سایت پومونوکس کمک بگیرید و سوالات خود را با آنها مطرح کنید.

اشتراک گذاری در:
نظرات 0
نام
ایمیل
نظر
مقالات مرتبط