ابعاد استاندارد کابینت آشپزخانه

تعداد بازدید: 4809| 0| 1400/ 10 /22
ابعاد استاندارد کابینت آشپزخانه

کابینت ها غالباً فضای آشپزخانه را تشکیل می‌دهند و با تقسیم بندی فضای آشپزخانه، استفاده حداکثر از ابعاد آشپزخانه را ممکن می‌سازند. قطعا بسیار دور از انتظار است اگر فکر کنیم با این حجم از پیشرفت معماری و اصول مختلف طراحی دکوراسیون، هیچ قانونی در جهت محاسبه ابعاد استاندارد کابینت آشپزخانه وجود ندارد‌ و سلیقه معمار و صاحب خانه شرط لازم و کافی این طراحی به شما می آید.

 منظور از ابعاد و اندازه استاندارد کابینت آشپزخانه محاسبه و اندازه‌گیری طول، عرض و ارتفاع کابینت ها به نحوی است که از نظر کارایی، دسترسی، ایمنی و سلامت برای تمام اعضای خانواده در‌ بهترین حالت استفاده باشد. برای مثال فاصله میان هود و اجاق گاز نباید از یک حد مشخص کمتر و یا بیشتر باشد. و یا ارتفاع کابینت ها نباید به گونه‌ای باشد که کار کردن در آشپزخانه برای افراد خانواده به فعالیتی سخت و طاقت فرسا تبدیل شود. سالها تجربه و آزمون خطا و به روز شدن علم طراحی موجب شده که امروزه با رعایت استاندارد اندازه گیری کابینت و اضافه کردن چاشنی خلاقیت از ابعاد کوچک آشپزخانه‌های امروزی استفاده‌های بهتری حتی نسبت به آشپزخانه‌های قدیمی و ایرانی بشود.

 در ادامه با پومونوکس همراه باشید تا مرحله به مرحله شمارا با بررسی سایز استاندارد کابینت آشپزخانه و دسته بندی آن آشنا کنیم و بتوانیم در جهت طراحی هرچه بهتر آشپزخانه شما قدمی برداشته باشیم.

انواع کابینت آشپزخانه

در ابتدا لازم است با انواع کابینت آشپزخانه و مواردی که برای پر کردن فضای آشپزخانه در اختیار داریم آشنا شویم:

سایز استاندارد کابینت آشپزخانه

کابینت های یکسره

کابینت های یکسره نوعی از کابینت های طراحی آشپزخانه مدرن هستند که با نام سوپری نیز شناخته می‌شوند. این نوع از انواع کابینت آشپزخانه همچون یک کمد دیواری بلند است که معمولا از کف تا سقف آشپزخانه ارتفاع دارد و در داخل آن قفسه هایی با تقسیم بندی مختلف بصورت غالبا کشویی برای انواع مواد خوراکی مختلف تعبیه شده است.

ابعاد و اندازه استاندارد کابینت آشپزخانه

کابینت های دو تکه؛ کابینت های زمینی و دیواری

کابینت های دوتکه اصطلاحی است که به همان کابینت های معمولی که هر روز می‌بینیم اطلاق می‌شود . انواع کابینت های زمینی بوسیله یک پایه از زمین فاصله می‌گیرند و با بهترین ارتفاع ممکن به گونه‌ای که اثرات مخربی در دراز مدت بر سلامتی کمر نداشته باشند و بتوان از آنها به عنوان میز کار نیز بهره نمود تولید می‌شوند و برای محکم شدن معمولا به دیوار پیچ می‌شوند. انواع کابینت دیواری نیز معمولا از ارتفاعی نزدیک به بالا تنه یک فرد بالغ شروع می‌شوند و تا نزدیک سقف ادامه می یابد و یا با اندکی فاصله از سقف نصب می‌شوند . کابینت های بالایی و نزدیک به سقف دسترسی کمتری داشته و برای انبار کردن وسایل کم‌مصرف‌تر مناسب هستند.

سایز استاندارد کابینت آشپزخانه چقدر باید باشد؟

اصل اول در محاسبه اندازه دقیق کابینت های آشپزخانه، داشتن متراژ دقیق آشپزخانه است. یک طراح خوب طراحی است که شرایط ملک و سلیقه صاحب خانه را در نظر بگیرد و آنرا در چارچوب اصول معماری و دکوراسیون داخلی پیاده کند. پس از داشتن قالب آشپزخانه و بررسی مدل‌های مختلف اکنون نوبت به طراحی کابینت های آشپزخانه براساس اعداد و ارقام استاندارد است که به شرح زیر است :

اندازه استاندارد درب کابینت آشپزخانه

ابعاد استاندارد کابینت هوایی

محاسبه ارتفاع کابینت های بلند یکی از مراحلی است که سلیقه شما و نه صرفا قوانین در تعیین نتیجه کار نقش اساسی را دارد. بسته به شرایط دلخواه شما و ارتفاع سقف آشپزخانه، شما می‌توانید کابینت بلند مورد نظر خود را سفارش دهید و آنرا نصب کنید. در صورتی که ارتفاع سقف استاندارد باشد، معمولا به منظور استفاده حداکثر کابینت را به سقف می‌چسپانند و فضای خالی بین سقف و کابینت را حذف می‌کنند. 

با این کار شاهد حدود ۲۰۵ تا ۲۳۵ سانتی متر افزایش ارتفاع هستیم که با عمق ۳۰ سانتی متر می‌تواند دسترسی مناسبی داشته باشد و جهت انبار وسایل کم‌مصرف بسیار کاربردی است. اگر مجبور به افزایش عمق بودید، هرگز از حداکثر ۵۸ سانتی متر تجاوز نکنید چراکه در این ارتفاع دسترسی بسیار سختی خواهد داشت و عملا بلااستفاده باقی می‌ماند.

ابعاد استاندارد کابینت زمینی آشپزخانه

در کابینت زمینی آشپزخانه پایه بر روی زمین قرار می‌گیرد و بسته به طول آن یک یا چند درب می‌تواند داشته باشد. برای استفاده راحت تر از فضا درب های تعبیه شده معمولا به صورت ترکیبی از درب های لولایی و چند درب کشویی هستند. 

عمق استاندارد کابینت های زمینی بدون کانتر ۵۸ سانتی متر و با در نظر گرفتن کانتر ۶۳ سانتی متر قرار داد شده است. در مورد ارتفاع کابینت با توجه به اندازه استاندارد درب کابینت آشپزخانه که معمولا ۸۰ سانتی متر است، ۳ سانتی متر حداقل کابینت باید از زمین فاصله داشته باشد. ارتفاع کابینت های زمینی بدون کانتر ۸۳ سانتی متر و با احتساب کانتر ۸۸ سانتی متر محاسبه می‌شوند. ( اصطلاحا به کابینت زمینی کابینت ارتفاع ۹۰ نیز می‌گویند) لازم به ذکر است ارتفاع کشوها معمولا ۱۳ سانتی متر در نظر گرفته می‌شود. در مورد درازای کابینت بسته به محل نصب و تعداد درها ، طول میتواند ۳۰ ، ۴۴ ، ۵۸ ، ۷۲ ، ۸۰ ، ۸۸ و ۱۱۶ سانتیمتر باشد.

استاندارد اندازه گیری کابینت

ابعاد استاندارد کابینت سینک ظرفشویی

ابعاد استاندارد کابینت سینک ظرفشویی به عنوان زیر مجموعه‌ای از کابینت های زمینی مشابه آنچه ذکر شد، است با این تفاوت که حداقل طول لازم برای ساخت کابینت سینک ۹۰ سانتی متر است . اگر سینک شما در مقابل پنجره کار شده است، باید ارتفاع سینک را حدود ۱۰ سانتی متر پایین تر از قاب پنجره در نظر بگیرید. دقت کنید در مواردی کابینت سینک در گوشه آشپزخانه جای می‌گیرد و اندکی ابعاد آن سفارشی می‌شود، در هر صورت آنچه مهم است ارتفاع سینک است که نباید با سایر‌ کابینت ها اختلاف داشته باشد و دسترسی به آن را سخت کند. فرد باید بتواند راحت در کنار سینک بایستد و به تمام کابینت ها و شیرآلات دسترسی کامل داشته باشد.

ابعاد اندازه دقیق کابینت

ابعاد استاندارد کابینت دیواری آشپزخانه

کابینت دیواری در قسمت فوقانی کابینت پایه نصب می‌شود و همچون کابینت پایه با پیچ و رول‌پلاک به دیوار نصب می‌شود. کابینت دیواری ثبات و استحکام کابینت زمینی را ندارد و جهت نگهداری وسایل سنگین توصیه نمی‌شود و بیشتر برای موارد دم دستی تر و سبک تر استفاده می‌شود و حتی در صورت امکان می‌توانید با استفاده از درب های شیشه ای فضای ویترین مانند ایجاد کنید و به آشپزخانه خود جلوه دیگری بدهید.

 عمق کابینت دیواری بین ۳۰ تا ۵۸ سانتی متر می‌تواند باشد و عرض استاندارد آن ۷۲ سانتی متر است. البته لازم به ذکر است کابینت دیواری بسته به شرایط آشپزخانه و تعداد درب ها می‌تواند ۳۶ سانتی متر یا ۸۸ سانتی متر نیز طراحی شود. ارتفاع کابینت بالایی نیز با توجه به سقف آشپزخانه و فاصله کانتر می‌تواند ۳۰ ، ۸۸ و حتی ۱۱۶ سانتی متر باشد که در فاصله ۵۰ تا ۶۵ سانتی متری ( فاصله کمتر از ۴۵ سانتی متر ممنوع است ) از کابینت زمینی نصب می‌شود. دقت کنید که ارتفاع بالاترین طبقه کابینت نباید بیشتر از ۱۸۳ سانتی متر باشد.

اندازه استاندارد کابینت یخچال

بدیهی است که برای تعیین اندازه استاندارد کابینت یخچال نیاز به ابعاد یخچال مورد نظر دارید . متاسفانه تنوع ابعاد مدلهای مختلف یخچال بسیار بیشتر از آن است که بتوان یک فضای ثابت برای تمامی یخچال ها درنظر گرفت . معمولا ارتفاع کابینت یخچال حدود ۲۱۳ سانتی متر شامل ۱۸۰ سانتی متر برای ارتفاع یخچال و ۳۳ سانتی متر برای قفسه بالای آن است. عرض در نظر گرفته شده برای یخچال های ساید ۹۰ سانتی متر و برای یخچال های عادی حدود ۶۶ سانتی متر است.

ابعاد استاندارد کابینت آشپزخانه

ابعاد استاندارد کابینت آشپزخانه مدرن متغیر هستند!

دقت کنید همه این محاسبات برای راحتی شماست و اگر به این هدف نزدیک نشود پس پیروی از آنها اصلا معقول نیست. برای مثال اگر فرد سفارش دهنده یک پسر مجرد با قد بسیار بلند باشد قطعا در استفاده از کابینت هایی با ابعاد مذکور دچار مشکل می‌شود. اینجاست که حتی کابینت ارتفاع ۹۰ نیز کوتاه است. پس اگر فکر می‌کنید خود یا خانواده تان شرایطی خاص دارید که از کلیشه های موجود شمارا دور می‌کند، با پرداخت هزینه ای بیشتر استاندارد های خود را بسازید و سعی نکنید که خود را به این شرایط عادت دهید.

جمع بندی

صنایع چوب احمدی پس از سه دهه سابقه درخشان در زمینه صنایع چوبی و محصولات مشتق آن اکنون تحت نشان تجاری پومونوکس همچنان در کنار مشتریان خود است با خدماتی قوی تر به فعالیت ادامه می‌دهد. در فروشگاه اینترنتی پومونوکس امکان مشاهده انواع محصولات، توانایی قیاس و انتخاب بهترین گزینه ها برای مخاطبان مهیا می‌باشد و شما می‌توانید با تکیه بر دانش و تجربه کارشناسان محصولات را مقایسه کنید و پس از بررسی و مشاوره و حتی محاسبه قیمت کابینت براساس ابعاد اندازه دقیق کابینت ، انتخابی آگاهانه داشته باشید.

اشتراک گذاری در:
نظرات 0
نام
ایمیل
نظر
مقالات مرتبط