انواع روکش چوب

تعداد بازدید: 2422| 0| 1400/ 09 /27
انواع روکش چوب

پیوند ذاتی انسان با طبیعت و لذت بردن از زیبایی موجود در این فضا مردم را به سمت استفاده هرچه بیشتر از مواد و متریال طبیعی مانند چوب در خانه خود می‌برد؛ از طرفی دیگر مواردی مانند تغییر سبک‌های معماری، هزینه‌های بالای استفاده از کابینت‌های تمام چوبی، میزان آسیب به طبیعت و... مردم را از این عمل باز می‌دارد.  اما راه حل این مشکل چیست؟ استفاده از روکش چوب!

روکش چوب طبیعی و روکش چوبی مصنوعی از انواع مختلف روکش‌های چوب هستند که غالباً کمتر از یک سانت ضخامت دارند و بر روی فرآورده‌های چوبی جایگزین چوب طبیعی همانند MDF سوار می‌شوند و به آن جلوه‌ای تقریباً کاملاً مشابه صنایع چوب طبیعی می‌دهند. البته که هرکدام از انواع روکش‌های چوبی مزایا و جذابیت‌های خاص خود را دارند و این تنوع به مشتری این امکان را می‌دهد که بسته به شرایط مختلف خود بهترین انتخاب را داشته باشند. در ادامه با پومونوکس همراه باشید تا به بررسی انواع مختلف روکش چوب بپردازیم و به شما برای انتخاب بهترین گزینه ممکن کمک کنیم.

روکش چوب چیست؟

روکش چوب برش‌های بسیار نازک از چوب طبیعی و یا با طرح چوب طبیعی است و در واحدهای مربعی که غالباً بین ۳ تا ۷ میلی متر ضخامت دارند، بر روی سطوح فشرده مانند تخته سه لا و ام دی اف سوار می‌شوند و مقاومت و زیبایی آنها را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهند. روکش‌های چوب طبیعی معمولاً از درخت‌های با ارزش با چوب‌های سخت که اکثراً از دسته پهن برگان هستند ساخته می‌شوند و بسته به کیفیت، شکل و قطر آنها در صنایع مختلفی همچون مبل سازی، ساخت در و کابینت روکش چوب کاربرد دارند.

برای ساخت روکش‌های چوبی ابتدا پوست قسمت‌های مختلف درختان را جدا و جهت انجام فرایند پخت به حوضچه‌های مخصوص وارد می‌کنند. سپس قطعات را با انواع روش‌ها به صورت ورقه‌هایی با کمترین ضخامت در جهات مختلف (برای ایجاد طرح‌های متفاوت) برش می‌دهند و در دستگاه‌های خشک کن قرار می‌دهند. انواع روش‌های برش سنتی و صنعتی به ترتیب عبارتند از روش روکش گیری اره‌ای، روکش گیری با دستگاه اسلایسر و روکش گیری با دستگاه لوله بری.

روکش چوب

انواع روکش‌های چوب طبیعی

روکش‌های چوب از نظر کاربرد، جنس، رنگ، طرح و گونه درخت بکار رفته انواع مختلفی دارند که در ادامه سعی می‌کنیم به طور خلاصه برای شما آنها را بیان کنیم.روکش‌های طبیعی یا veneer در واقع ورقه‌های نازک چوبی‌اند که برای پوشش انواع صفحات فشرده چوبی استفاده می‌شوند.

روکش چوب راش

روکش چوب راش

روکش چوب راش در ساخت انواع میز، مبلمان، تخت‌خواب، کمد، کابینت و در چوبی کاربرد دارد و رنگ آن صورتی مایل به قهوه‌ای با لکه‌های قهوه‌ای رنگ است.

روکش چوب بلوط

روکش چوب بلوط

رنگ روکش چوب بلوط، طیف گسترده‌ای از قهوه‌ای روشن تا قهوه‌ای تیره را شامل می‌شود و در انواع مبلمان، صفحات میز و کابینت و در چوبی به کار می‌رود.

روکش چوب ملچ

روکش چوب ملچ نیز از موارد محبوب در ساخت انواع صنایع چوبی شمرده می‌شود و به رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز یافت می‌شود. در مواردی وجود رگه‌های سبز رنگ در بافت روکش چوب ملچ جذابیت خاصی به طرح و شکل کار می‌افزاید.

روکش چوب گردو

روکش چوب گردو به دلیل بافت سخت و ریز و نقوش بسیار زیبای موجود در آن از روکش‌های باارزش محسوب می‌شود. رنگ روکش گردو خاکستری مایل به قهوه‌ای به سمت قهوه‌ای تیره است.

روکش ماهاگونی

روکش ماهاگونی یا ماه گونی

روکش ماهاگونی یا روکش ماه گونی به رنگ زرد تا قهوه‌ای مایل به قرمز یافت می‌شود و سنگینی و وقار خاص آن، این روکش را به انتخاب اول برای نماکاری و سطوح میزهای اداری مبدل کرده است.

روکش زیتون

روکش زیتون

از روکش زیتون نیز در ساخت انواع جعبه‌های چوبی تزئینی، معرق کاری، در و مبلمان استفاده می‌شود و رنگ‌های مختلف آن در بازه خاکستری تا زرد کم رنگ دارای رگه‌های زیتونی و قهوه‌ای وجود دارد.

انواع روکش‌های مصنوعی

روکش‌های مصنوعی از جنس پی وی سی یا کاغذ ساخته می‌شوند و در فرایند ساخت آنها از چوب استفاده نمی‌شود. به همین دلیل نیز طرح‌ها و رنگ‌های به مراتب متنوع‌تری دارند و با توجه به نوع آن‌ها در مقابل رطوبت و حرارت مقاومت خوبی دارند.

انواع روکش چوب

ورق‌های کاغذی یا paper foil

این نوع از روکش چوب که به نام لترون نیز آنرا می‌شناسند از جنس یک نوع کاغذ تزئینی خاص هستند و برای پوشش سطوح چوبی فشرده مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع پوشش از مقاومت کمی نسبت به عوامل مکانیکی و حرارتی برخوردارند و البته ارزانترین انواع روکش محسوب می‌شوند.

روکش لمینت

روکش‌های لمینت

گروهی از روکش‌های مصنوعی شامل انواع CPL, HPL هستند که در بازار ایران کاربرد زیادی دارند. این روکش‌ها در برابر حرارت، سایش و رطوبت، مقاومت کم نظیری دارند و برای تمیز کردن آن با آب و مواد پاک کننده هیچ جای نگرانی وجود ندارد، به حدی که انتخاب اول جهت ساخت میزهای آزمایشگاه و لوازم بیمارستانی است. از معایب این دسته قیمت بالا و انعطاف پذیری بسیار پایین است که البته در نوع CPL بیشتر است.

روکش‌های ملامینه

از ترکیب کاغذ و رزین ملامین فرمالدهید تشکیل می‌شوند و تنوع بسیار زیادی در طرح، اندازه و شکل دارند. این نوع روکش در ابعاد جهانی پر مصرف‌ترین روکش است که البته مقاومت بی نظیر در برابر رطوبت و حرارت و تنوع بسیار زیاد از نظر موارد تزئینی تائیدی بر ادعای مطرح شده است. روکش‌های ملامینه از انواع روکش چوب چسبی متمایز هستند و تحت فشار پرس و حرارت بر روی سطح چسبانده می‌شوند.

روکش چوب پی وی سی (pvc) یا پلی ونیل کلراید

روکش چوب پی وی سی یکی از منعطف‌ترین موارد در میان موارد روکش چوبی مصنوعی است و به همین دلیل بهترین انتخاب برای درآوردن نقش‌های با جزئیات همانند درهای کابینت است. از دیگر مزایای روکش‌های PVC مقاومت دربرابر رطوبت است و از معایب استفاده از روکش‌های PVC می‌توان به مقاومت کم در برابر عوامل مکانیکی و حرارتی اشاره کرد.

روکش‌های آکریلیک

روکش‌های آکریلیک در واقع نژاد اصلاح شده از روکش‌های PVC هستند چرا که در کنار تمامی مزایای PVC، مقاوم به ضربه و حرارت و حتی قابل‌ترمیم هستند. این روکش‌ها همانند پی وی سی قابلیت انعطاف بالایی در دمای ۷۰ درجه درون پرس ممبران دارند و افراد دارای مهارت می‌توانند بدون اینکه تشخیص داده شود سطوح این روکش ها را ترمیم کنند.

قیمت روکش چوب

با توجه به نوسانات شدید بازار چوب و دکوراسیون داخلی ارائه هرگونه قیمت موقتی بوده و ارزش اقتصادی خاصی ندارد. برای راهنمایی شما می‌توانیم بطور کلی از نظر قیمت انواع روکش‌ چوب را به ترتیب نزولی به این ترتیب طبقه‌ بندی کنیم:

  • لمینیت ها
  • روکش‌های ملامینه
  • روکش‌های کاغذی
  • روکش‌های PVC

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت لحظه‌ای قیمت‌ها شما می‌توانید با مشاوران شرکت پومونوکس تماس حاصل کنید.

روکش چوبی؛ پرورش سلیقه‌های نوین در خاک کلاسیک

در انتخاب کابینت روکش چوبی از نظر سلیقه‌ای شکی به دل خود راه ندهید چرا که تنوع اجناس این مجموعه به حدی است که همه سلیقه‌ها اعم از کلاسیک و مدرن را راضی نگه می‌دارد. در پایان توجه داشته باشید برخی از روکش‌های چوب قابل تعویض هستند و برخی به دلیل فرآیند چسباندن آن‌ها غیر قابل تعویض هستند.

 پس بسته به محل بکارگیری روکش از نظر حرارت، رطوبت و برخوردهای فیزیکی که موجب فرسایش محصول می‌شود سعی کنید بهترین انتخاب را داشته باشید و حتماً درمورد جنس آن با افراد صاحب فن و با تجربه صحبت کنید. لازم به ذکر است علاوه بر روکش‌ها برای روسازی تخته‌های چوبی و MDF از روشهای دیگری از جمله نقوش منبت کاری،‌ رنگ‌ کاری،‌ لاک، الکل و … نیز استفاده می‌شود.

شما می‌توانید برای خرید روکش چسبی در چوبی و یا سایر انواع فراورده‌های روکش کاری چوب به مرکز فروش روکش چوب پومونکس مراجعه کنید و علاوه بر بهره مندی از قیمت‌های مناسب و تضمین کیفیت، از راهنمایی کارشناسان استفاده کنید.

اشتراک گذاری در:
نظرات 0
نام
ایمیل
نظر
مقالات مرتبط